Synundersökning i Göteborg

Tänk vad tiden går fort bara för att man får barn att jämföra allting med. Eftersom jag inte själv tycker att jag åldras nämnvärt så är det framförallt på barnen som jag förstår hur fort tiden går. När barnen är riktigt små så ser man framsteg varenda dag i princip och då går tiden riktigt fort. Sedan blir barnen tonåringar och plötsligt har dom tagit körkort och flyttat hemifrån. Där hänger man inte riktigt med på slutet. Nu har jag hunnit bli så gammal att jag måste boka synundersökning i Göteborg för att jag antagligen behöver progressiva glas. Dom där förbaskade läsglasögonen fick jag förra året.

Första synundersökning på 20 år

När jag gick på högskolan för drygt 20 år sedan bokade jag min första synundersökning någonsin. Jag satt på bussen på väg hem när det steg på en person jag kände, men först såg jag inte vem det var, men personen såg mig och hejade. Då tänkte jag första gången att jag kanske såg dåligt, samma sak i klassrummen när det kom någon och hejade på mig på så pass långt håll att jag inte såg vem det var. Hur kommer det sig att den personen ser mig först och jag inte ser den förrän senare? Jag bokade tid för synundersökning, då bodde jag inte i Göteborg, och fick mina första glasögon några veckor senare.

Viktig synundersökning

Att gå på regelbundna synundersökningar är ju faktiskt väldigt viktigt för synen förändras väldigt mycket på kort tid, så att följa upp med synundersökningar vart 3-4 år hade nog varit på sin plats. Men självklart är jag alldeles för lat för att ta tag i såna saker och åren bara rinner iväg, plötsligt visar det sig att jag inte ser på nära håll! Något jag har gjort i hela mitt liv, vad är det som händer. Jo, jag har inte varit på synundersökning på över 20 år, det är vad som händer (och så har jag blivit 20 år äldre).