Att bära sandaler med stolthet

Sommaren står äntligen på glänt och barnens sommarlov är på ingång. Det fina med att vara äldre och nu ha egna barn är ju att få uppleva alla dessa höjdpunkter och ljusglimtar i livet, som just sommarlov, en gång till genom deras ögon. Hur som helst så är det dags för både mig och barnen att uppdatera sommargarderoben och inte allra minst skorna. Hur fort kan ett par fötter växa undrar jag? Förra årets barnsandaler är ju bara att köra till bortskänkes.

Stilsäkert när barnen själva får välja sandaler

Visst att barnens fötter växer så det knakar, men det är ju också himla roligt att de börjar komma upp i den åldern när de börjar ha egna åsikter kring vad som är snyggt och inte. På gott och ont, såklart. Lika frustrerande det är att vara åskådare till en mini-me med utbrott över sina ”fula skor”, lika roligt är det att se stoltheten och självsäkerheten i deras utstrålning när de bär någonting de verkligen tycker är riktigt snyggt.

Därför väljer jag att i stället se sommarens sandalinköp som en rolig aktivitet. Jag tänker att de själva ska få följa med och välja ut sina egna sandaler så att det förhoppningsvis minskar både skrik och ökar samarbetsviljan när man ska ut på äventyr. Jag menar, barnsandaler är ju designade för att vara en enkel, funktionell och prisvärd sommarsko så jag tänker att utseendet får den här gången vara barnens egna val.

Barnsandaler med eldsflammor eller discokula-look?

Det finns ju verkligen en uppsjö av just barnsandaler! Helst hade jag velat vara så där trendig att man bär samma eller i alla fall liknande sandaler som ungarna, det är ju så himla fint att matcha. Men jag får välja bort det egot här känner jag, sandaler kan de ändå få välja själva kan jag tycka. Undrar om det blir barnsandaler med snabba eldsflammor på eller ett par sandaler som glittrar som en diskokula i solskenet? En sak är i alla fall säker och det är att de kommer bäras med hundra procent stolthet.

Kommentarer är stängda.